SPORT

Përse heqi dorë kampioni i botës në UFC nga Titulli ?

Jon Jones, kampioni i botës në peshën “light heavyweight” (pesha deri 93kg) në artet marciale mikse ka dorëzuar titullin e këtij Divizioni.

Ai ka nxjerë vakant titullin, duke u shprehur  se nuk ka më asnjë motivim për të dueluar në këtë peshë.

“Duke parë situatën, tani për tani, asnjë sportist nuk më motivon për të dueluar. Të shohim nëse do të ndryshojë situate në vitin 2021”, shkruan Jones.

Postim i plotë:

Jon Bones Jones

Reyes vs Jan For the UFC light heavyweight championship of the world. As of right now, I got nothing to really gain fighting either of them. Let me know if you guys want to set up a day in 2021 for that Izzy fight. Hopefully you guys will be willing to pay by then.

Më tej, Jones, një nga ikonat e UFC-së, u shpreh: “Mendoj se për titullin e këtij Divizioni të duelojnë Dominick Reyes dhe Jan Blachovicz”.

Postim i plotë :

Jon Bones Jones

I hurt myself every time I walk out there and take a punch to the head and Not feel my pay is worth it anymore. https://twitter.com/theservant_j/status/1267194591947751424 …Brother_Jason@TheServant_JReplying to @JonnyBonesHurting yourself more than you are hurting the UFC Brother.

Në fund, Jones ka hedhur disa akuza në drejtim të UFC-së: “Sa herë që kam dueluar jam dëmtuar, duke rrezikuar pas çdo grushti që kam marrë. Ndihem sikur në asnjë moment të karrierës nuk jam paguar ashtu si duhet”.