Kosova

Përfundon rinumërimi, NISMA-AKR-PD pjesë e Kuvendit të Kosovës

Në Qendrën e Numërimit të Rezultateve ka përfunduar rinumërimi i 1,408 vendvotimeve me vendim të Panelit Zgjedhor të Ankesave dhe Parashtresava.

Merret vesh se pas këtij rinumërimi koalicioni NISMA-AKR-PD përfundimisht do të jetë pjesë e Kuvendit të Republikës së Kosovës.

NISMA Socialdemokrate e kishte nisur me mbi 20 vota mbi prag procesin e rinumërimit të 1408 kutive, ndërsa pas rinumërimit e ka rritur në 30 vota mbi prag, njofton Klan Kosova.

Deputetët e këtij koalicioni në legjislaturën e re pritet të jenë Fatmir Limaj, Behgjet Pacolli, Endrit Shala, Haxhi Shala, Albulena Balaj dhe Mirlinda Sopi.

Kujtojmë se te rinumërimi ka ardhur  pas vendimit të Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP), i cili ka pranuar 53 ankesa të bazuara dhe prej tyre për 52 ankesa Paneli ka vendosur që të urdhërojë Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) për rinumërimin e 1,408 vendvotimeve.