Life Style - Funny

Përfitimet e hedhjes me litar

Hedhja me litar dikur mund të jetë parë kryesisht si një argëtim në shkolla, por ka një arsye të mirë – ose më saktë, disa arsye të mira, është gjithashtu një mjet trajnimi favorizues për boksierët.

“Ata e kanë përdorur atë për një kohë të gjatë për forcë, ekuilibër dhe ushtrime kardiovaskulare”, thotë William Roberts, MD, drejtor i Programit të Mjekësisë Sportive në Shkollën Mjekësore të Universitetit të Minesotës. “Dhe kur mendoni se çfarë bëjnë boksierët, ata janë në majë të gishtërinjve dhe lëvizin, diçka si kërcimi me litar, kështu që funksionon shumë nga të njëjtët muskuj.”

Disa nga njerëzit e famshëm si Halle Berry dhe Jennifer Garner, po marrin përsipër përfitimet shëndetësore të litarëve. Dhe sipas Callie Gullickson, kërcimi me litar është i mirë për të gjitha nivelet e fitnesit, duke e bërë atë një mundësi të shkëlqyeshme për këdo që kërkon të diversifikojë ose të përmirësojë regjimin e tij të stërvitjes.

Megjithatë, ka disa kundërshtime ndaj hedhjes me litar. Dr.Roberts këshillon kujdes nëse keni probleme ortopedike si probleme në këmbë, kyç, shpinë ose gju.

Kërcimi me litar përmirëson shëndetin e kockave.

Përmirëson shëndetin kardiorespirator.

Përmirëson koordinimin dhe ekuilibrin.

Do t’ju ndihmojë të gjeni ritmin tuaj.

Në të vërtetë djeg kalori.

Mund të ndihmojë në përmirësimin e forcës së shpatullave.

Është e lehtë të përparosh.

Pajisjet janë të arritshme, të lëvizshme dhe të gjithanshme./Burimi:WomenHealthy/Pershtati:K.H/Syri.net/