Kosova

Për nder të 4 korrikut, Ditës së Pavarësisë së ShBA-ve, bulevardi Bill Clinton mbushet me flamuj amerikanë

4 Korriku shënon ditën e shpalljes së Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, e sot shënohet 240 vjetori.

Në nderim të kësaj feste sot Bulevardi Bill Clinton është mbushur me flamuj amerikanë, në shenjë mirënjohje për SHBA-në për çlirimin dhe shtetndërtimin e Kosovës, transmeton KOHA.

Deklarata e Pavarësisë është një dokument ku 13 kolonitë e Mbretërisë së Bashkuar nga Amerika e Veriut shpallën pavarësinë nga Mbretëria e Bashkuar.

Dokumenti i Pavarësisë u ratifikua më 4 Korrik 1776. Kushtetuta amerikane, e nënshkruar në vitin 1787 përshkruan më pas bazën dhe strukturën e qeverisë të Shteteve të Bashkuara, e cila është e ndarë në tri degë, në ato ekzekutive, legjislative dhe juridike, pra Presidenti, Kongresi dhe Gjykata e Lartë.

Dita e Pavarësisë në SHBA festohet me parada madhështore, festime familjare dhe mbyllet me hedhjen e fishekzjarrëve.

Më poshtë gjeni disa prej fotove gjatë vendosjes së flamujve amerikanë.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483