SRB-BIH

PDK zahteva ostavku ministrice Bajrami – objašnjava uhapšena osoba nema nikakve veze sa PDK

Demokratska stranka Kosova sa zabrinutošću je primila vijest o krađi 2 miliona eura iz Državnog trezora. Situacija je još gora kada su u ovoj vrlo osjetljivoj fazi otkazi izvršeni u tri institucije koje se bore protiv kriminala i nadziru financijski sektor države.
Pre nekoliko dana, premijer Hoti samovoljno je smenio direktora policije, direktora PAK-a i direktora carine. Nedugo zatim, Hotijeva vlada je bez ikakvog upozorenja ugasila radnu grupu za borbu protiv prirodnih zločina koju danas vidimo u Državnom trezoru.

PDK traži punu institucionalnu i političku odgovornost od ministra finansija Hykmete Bajrami i premijera Hotija za ovaj vladin ekonomski zločin.

Da bi dao prostor nezavisnim istragama i izbjegao političko uplitanje, PDK zahtijeva ostavku ministra Bajramija i poziva pravosuđe da istraži bilo kojeg pojedinca koji je uključen u ovaj vladin zločin.

Takođe, PDK pojašnjava da uhapšeni zvaničnik u Ministarstvu finansija nije i nikada nije bio deo Demokratske stranke Kosova. Suprotno tome, građani Drenasa vrlo dobro znaju da apostrof potiče iz porodice koja je tradicionalno podržavala LDK u ovoj opštini. Dalje, pozivamo medije da ovo istraže izvan PDK-a. /Kosova.info/