Kombëtare

Pas tërmetit, në Durrës nisin arrestimet e ndërtuesve ilegalë

Pas tërmetit vdekjeprurës të 26 nëntorit, kanë nisur arrestimet e para sot në Durrës.

Raportohet për disa urdhër arreste. Ahmet Doda i Kavalishensës është ndër të parët që është arrestuar bashkë me një zyrtarë të lartë të shtëpisë së pushimit të oficerëve në Durrës.

Prokuroria e Durrësit ka nisur që nga 29 nëntori të merret me hetime në lidhje me mënyrën e ndërtimit të disa objekteve që u shembën nga tërmeti e ku vdiqën 25 persona. Dy zyrtarët e arrestuar do të përballen me akuzat për veprat penale “Ndërtim pa leje” dhe “Shpërdorim detyre”, parashikuar nga nenet 199/a, 3 dhe 248 të Kodit Penal të Shqipërisë.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.