SHËNDETËSIA

Pas abortit nuk duhet të prisni një vit deri në shtatzëni të re

Hulumtimet e reja kanë treguar që distanca midis abortit spontan dhe shtatzënisë së re nuk duhet të zgjasë shumë

Nuk ka asnjë arsye për ta vonuar një shtatzëni të re pas një aborti spontan ose lindjes së parakohshme, thuhet në hulumtimin e botuar në revistën mjekësore “Lancet”, transmeton Telegrafi.

Shpesh u thuhet femrave që duhet të presin një vit në mënyrë që sërish të mbeten shtatzëna, mirëpo studimi tregon që femrat të cilat kanë marrë një vendim që më herët të mbeten shtatzëna nuk kanë rrezik nga problemet në shtatzëni.

Studimi ndërkombëtar është bërë në bazë të të dhënave nga 14.000 lindje.

Alex Hazel, profesor në Universitetin e Manchesterit, konstaton se mesazhi i tij për gratë është se ato nuk duhet të shqetësohen.

Për sa kohë që ato marrin informacione të plota se përse bebja e tyre ka vdekur, zgjedhja kur do të mbeten përsëri shtatzënë varet vetëm nëse ato janë të gatshëm psikologjikisht, konstaton profesori Hazel.

Shfaq më shumë
//nessainy.net/4/3473483