Pas 26 vjetësh zbuluan se nuk kishte vdekur, stërnipi i Isa Boletinit tregon si i shpëtoi ekzekutimit nipi 19 vjeçar

Gazmend Boletini, stërnipi i Isa Boletinit, foli në detaje rreth historisë së familjes së tij, kryesisht për pasardhësit e kësaj familje.

Ai zbuloi në ndër historitë më të rënda që kjo familje u përball.

Bëhet fjalë për njërin nga nipërit e Isa Boletinit, Mujë Boletinin, i cili si 19-vjeçar u vendos në rënd për t’u ekzekutuar. Por, fati i Mujës ishte i shkruar ndryshe.

Mujw Boletini fatmirësisht i shpëtoi plumbit, por humbi familjen e tij për rreth 26 vjet.

“Unë e kam zgjedh një rast ekskluziv që sot ta tregoj. Është fjala për Skënder Boletinin, pra nipin e Isa Boletinit, i cili ka qenë djali i Mujë Boletinit. Atë arritën komunistët ta arrestojnë në Urë të Ibrit, ka qenë diku rreth 19-vjeçar, dhe e dërgojnë me e pushkatu në Tivar. Kur mbërrijnë në Tivar, qysh është rendi i pushkatimit, ky ka qenë i ri, dhe kur fillon rafalli, plagoset dhe bie në agoni dhe të tjera kufoma bien mbi të”, tregoi Gazmendi në emisionin “FAKTE me Adnan MEROVCIN” në Klan Kosova.

Gazmendi thotë se Mujës i kishe ardhë vetëdija dikur në mbrëmje, me ç’rast kishte parë edhe një tjetër person që i kishte shpëtuar vetëm me plagosje ekzekutimit të menduar.

“Ai tha se kanë arritur me barkë nga deti malazez me dalë në Itali. Në Itali në atë kohë, kryetar i Kryqit Ndërkombëtar ka qenë Pajaziti, dhe e ka marr e ka sistemuar dhe më vonë ka punuar si mirëmbajtës në bazë ushtarake në Gjermani”

“Familja për Skënderin e kanë ditë që është  i vdekur”, thotë Gazmendi i cili tregon ekskluzivisht se si familja Boletini e kuptuan pas rreth 26 vjetësh që Muja i kishte shpëtuar ekzekutimit, rrëfim ky të cilin mund ta dëgjoni në vegzën në vijim.

Go to TOP