Rajoni

Partitë opozitare në Mal të Zi reagojnë për zhvillimet në Tuz: Masat e vendosura janë politike, jo shëndetësore

Partitë opozitare në Mal të Zi, iu kanë bërë thirrje qeverisë të ndërmarrë hapa urgjentë për të zgjidhur situatën në Tuz përmes dialogut me autoritetet lokale.

Gjithashtu thonë se masat e paraqitura në Komunën e Tuzit janë politike, e jo shëndetësore, njofton Klan Kosova.

Partia Liberale u bën thirrje autoriteteve në Qeverinë e Malit të Zi që të ndërmarrin urgjentisht hapa drejt zgjidhjes së situatës në Tuz, përmes dialogut me autoritetet lokale.

“Kriza e shkaktuar nga masat e diskutueshme epidemiologjike në komunë, e cila ka një situatë relativisht të qëndrueshme shëndetësore dhe është në listën e gjelbër, duhet të qetësohet urgjentisht”, thuhet nga Partia Liberale, përcjellë Klan Kosova.

Ata i kujtojnë Qeverisë së atjeshme dhe qytetarëve se Komuna e Tuzit ishte shembulli më i mirë i respektimit të masave gjatë valës më të madhe të pandemisë, dhe ishte në karantinë të plotë, duke respektuar absolutisht masat që kontribuuan në stabilizimin e shpejtë të sëmundjes në Tuz dhe në mbarë vendin.

“Sot, kur disa komuna të tjera janë në fokusin e epidemisë, lind pyetja pse Tuzi duhet të mbajë pasojat dhe qytetarët me të drejtë të kërkojnë përgjigje nga Qeveria, e cila nuk duhet të heshtë”, thuhet mes tjerash në reagimin e tyre.

Anëtari i Bordit Kryesor të PDS-së, Nikola Gegaj, po vlerëson se masat e fundit epidemiologjike që mbulojnë komunën e Tuzit janë politike, dhe jo shëndetësore.

“Komuna e Tuzit ndodhet në Zonën e Gjelbër. E vetmja gjë që duhej ishte mbyllja e trafikut ndërqytetas. Ne u japim mbështetje qytetarëve të komunës së Tuzit dhe gjithmonë do të jemi me qytetarët e komunës sonë dhe kundër çdo forme diskriminimi ”, ka deklaruar shkurtimisht Gegaj për CdM.

Sipas tij, kur interesat e qytetarëve janë në pyetje, atëherë ne të gjithë jemi të bashkuar, pavarësisht nga përkatësitë kombëtare, fetare dhe politike.

Masa e re e Qeverisë e cila vendosi të ndalojë punën e objekteve hotelerike në komunën e Tuzit, komunë e cila sipas të dhënave të fundit i përket Zonës së Gjelbër, është provë se kjo qeveri nuk drejtohet nga asnjë ekspert, siç ishte u përpoq të tregonte se kur u formua, tha Mirza Pepiq, Kryetar i Bordit Komunal të PDS-së në Tuz.

“Prandaj, është një tekë e pastër politike dhe një vendim që qytetarët e komunës së Tuzit duan ta disiplinojnë,” tha Pepiq “.

Ndërsa nga Forca e re demokratike, Forza, mbështet fuqimisht presidentin e komunës së Tuzit në mbrojtjen e ekonomisë dhe të drejtave të qytetarëve të Malësisë nga, siç thonë ata, diskriminimi që sjell Qeveria me vendimin për të mbyllur objektet e hotelerisë, me gjithë epidemiologjinë e favorshme situata.

“Fatkeqësisht, me vendimin e saj, Qeveria tregon pamundësinë e gjetjes së një zgjidhje pa sakrifikuar shqiptarët ose pa u hakmarrë ndaj tyre, ndërsa udhëheqja e komunës së Tuzit edhe një herë tregon aftësi dhe qëndrim të palëkundur në mbrojtjen e vullnetit të qytetarëve. Ne i bëjmë thirrje Kryeministrit dhe zëvendëskryeministrit të Malit të Zi për t’iu përgjigjur Nika Đeljošaja”, raportojnë ata nga Forca.

Kurse Social Demokratët mbështesin presidentin e komunës, në përpjekjet e të cilit, siç thonë ata, ata nuk shohin asgjë përveç nevojës për të mbrojtur banorët e komunës së Tuzit, e cila është në “jeshile”, dhe megjithatë i nënshtrohet masa rigoroze.

“Kjo është, komuna e Tuzit po ndëshkohet për paaftësinë e Qeverisë për të menaxhuar situatën epidemiologjike. Social Demokratët dënojnë me forcë diskriminimin e qartë dhe të qëllimshëm politik të njerëzve që janë qytetarë të këtij vendi, dhe diskriminimin ndaj komunës për të cilën atje nuk është arsye për ta ndëshkuar atë. “qeveria po përpiqet,” tha Samir Adzoviq, president i Social Demokratëve në Tuzi.

E Partia Boshnjake shprehu mbështetjen e plotë për vetëqeverisjen lokale dhe qytetarët e komunës së Tuzit, në mbrojtjen e të drejtave themelore të njeriut.

“Duke marrë parasysh që Tuzi është në kategorizimin e numrit të njerëzve të infektuar në zonën e gjelbër, vendimi për të mbyllur objektet e hotelierisë është një goditje për ekonominë e kësaj komune.” Ne kujtojmë publikun se banorët e kësaj komune treguan një shkallë të lartë respekti për masat gjatë valës së parë të epidemisë. Si anëtar i qeverisë lokale në këtë bashki, ne u bëjmë thirrje të gjitha palëve për dialog, e cila është mënyra e vetme për një marrëveshje”, tha PB në një deklaratë.