Bota

Papa mbështet martesat civile të homoseksualëve

Papa Françesku në një dokumentar të publikuar të mërkurën u ka dhënë mbështetje martesave të të njëjtës gjini, raporton AP.

“Homoseksualët kanë të drejtë të jenë në një familje. Ata janë fëmijë të Zotit dhe e kanë të drejtën e familjes. Askush nuk duhet të përjashtohet ose bëhet i mjerë për shkak të kësaj”, thotë Papa në dokumentarin “Francesco”, të cilin e ka realizuar regjisori i nominuar për Oscar, Evgeny Afineevsky.

“Ajo që duhet të krijojmë është një ligj i martesave civile. Në atë mënyrë ata janë të mbrojtur ligjërisht. Qëndroj për këtë”, thotë Papa.

Derisa shërbente si kryepeshkop i Buenos Airesit, Françesku kishte miratuar bashkimet civile për çiftet homoseksuale si një alternativë ndaj martesave të të njëjtës gjini. Megjithatë, ai kurrë nuk kishte dalë publikisht si Papë në favor të sindikatave civile.