Bota

Papa Françesku lutet në sheshin bosh të Shën Pjetrit: Errësira e dendur është trashur, bekimi i Zotit zbriti

Lutja e Papës për përfundimin e pandemisë së koronavirusit: “Sa njerëz ushtrojnë durim dhe ngulisin shpresë çdo ditë, duke u kujdesur që të mos mbjellin panik, por bashkëpërgjegjësi”.

Papa Françesku mbajti sot një lutje speciale në sheshin e zbrazët të Shën Pjetrit  duke i kërkuar Zotit përfundimin e pandemisë së koronavirusit.

Transmetimi i drejtpërdrejtë filloi ë në orën 17:00 dhe zgjati rreth një orë, që përkon me perëndimin e diellit. 

Papa Françesku do të dërgoi bekimet e Urbi et Orbi, të cilat zakonisht jepen vetëm për krishtlindje, pashkë dhe pas një zgjedhjeje papale.  

Për këtë rast, përpara derës qendrore të bazilikës së Shën Pjetrit, u vendoset një kryq, që është nderuar për t’i dhënë fund një plage në shekullin XVI.  

Papa tha gjatë lutjes se zoti nuk do e lërë njerëzimin në mëshirën e stuhisë së koronavirusit.  

Image

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.