Kombëtare

Pagat e mjekëve rriten 40%, ndërhyrja në buxhet edhe për pagat e mësuesve

Nga Berati ku inspektoi punimet për maternitetin e ri të qytetit, Kryeministri Edi Rama dha shifrën se sa pritet që të rriten pagat e mjekëve dhe infermierëve, por edhe mësuesve, me ndërhyrjet që këto ditë do të ketë në buxhetin e shtetit.

“Qershia mbi tortë është ndërhyrja që do bëjmë në këtë buxhet për pagat e mjekëve. Do bëjmë një ndërhyrje të fortë, do jenë një rritje e konsiderueshme. Nuk dua të flasë më shifrën finale, por besojmë që do të arrijmë në 40% që po e konkludojmë se duam ta bëjmë të kombinuar me pagat e mësuesve dhe plotësojmë një zotim të marrë që do kemi rritje 40% të këtij 4-vjeçari.

Duam të shkojmë atje, ndërkohë që mjekëve dhe infermierëve aq më tepër në kushte aktuale, ku është një sfidë më komplekse, por edhe për t’u garantuar që cili do mjek apo infermierë të ketë një pagë që të mos jetë inferiore nga paga që mund të marrë në Itali apo Gjermani, se atje ka pagën më të lartë por ka taksa e qira, por duke ruajtur edhe bonusin e tyre. Ata që punojnë aty ku jetojnë do të ketë një pagë më të mirë për mjekë dhe infermierë dhe pastaj aty nuk besoj që jemi më në vrap me kohën. E di që e mira nuk ka fund, por të paktën që të kemi një pagë që të jetë super dinjitoze dhe pa pasur dallim nga vendet e rajonit”, tha Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.