Osmani dočekana od strane predsjednika Austrije s visokim državnim počastima(VIDEO)

Predsjednicu Kosova, Vjosu Osmani, austrijski kolega, Alexander Van der Bellen, u Beču je primio sa visokim počastima. Alexander Van der Bellen objavio je slike na svojoj društvenoj mreži na Twitteru, sa prijema koji je održan Osmani, potvrđujući još jednom podršku Kosovu.

“Dobrodošli u Beč, predsjednice Vjosa Osmani. Vaša posjeta naglašava dobre odnose između naše dvije zemlje. Ne sumnjam da će se naši odnosi postati još bliži kako Kosovo bude napredovalo na svom evropskom putu,” napisao je Van der Bellen.

Predsjedništvo Kosova najavilo je da će se predsjednica Osmani sastati i s kancelarom Sebastianom Kurzom, kao i s ministricom za klimatske akcije, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonore Gewessler, s kojom će, osim o političkim aspektima, imati mogućnost saradnje u konkretnim međudržavnim projektima.

Tokom svog boravka u Austriji, Osmani će se sastati i sa drugim državnim i institucionalnim zvaničnicima.

Planiran je sastanak sa Udruženjem austrijsko-kosovskog prijateljstva, kosovskom dijasporom, kao i sa Austrijskom privrednom komorom. U međuvremenu, na Diplomatskoj akademiji u Beču, predsednik Osmani održaće predavanje na temu: Jačanje kosovske državnosti – izazovi i priče o uspehu.

Go to TOP