SRB-BIH-HR

Organizovani trio protiv Kosova i protiv OVK kaže Gjoshi iz PDK-a

Član predsjedništva PDK Betim Gjoshi rekao je da su predsjednica Vjosa Osmani, premijer Albin Kurti i ministrica vanjskih poslova i dijaspore trio organiziran protiv države i protiv OVK-a. Gjoshi je putem objave na Facebooku rekao da ova trojka koristi državne kapacitete da ošteti pravosudni proces i pravednu borbu za slobodu i državu Kosovo.

“U Vladi Kosova i u Predsedništvu postoji ovaj trio organizovan protiv države Kosovo i protiv OVK-a. Ova struktura misli isto, ima iste ciljeve i djeluje isto. Albin Kurti i Vjosa Osmani čelnici su ove strukture koja u osnovi predstavlja prijetnju raspadu države Kosovo kao konačni rezultat. Dio ove strukture je i Donika Gërvalla Schwarz, koja je za kampanju zadužena samo putem medija, ali koja ima snažnu podršku Albina Kurtija i Vjose Osmani”, napisao je Gjoshi.

Dalje je rekao da su Osmani Kurti i Gërvalla prešli granice mržnje i političke netrpeljivosti.

“Predsjednica, premijer i ministrica vanjskih poslova i dijaspore nisu čak ni nepristrani, što se traži u pravdi. Svojim postupcima i nečinjenjem oni namjerno štete procesu. Koristeći državu da potkopa narodnu borbu za slobodu, Albin Kurti, Vjosa Osmani i Donika Gërvalla Schwarz služe protiv nacionalnih interesa. Albin Kurti, Vjosa Osmani i Donika Gërvalla Schwarz prešli su granicu političke mržnje i netrpeljivosti,” napisao je.