KULTURË

Oprah Winfrey feston ditëlindjen e saj

Oprah Winfrey zyrtarisht tani është një “qytetare e moshuar”.Ajo sot mbush plot 64 vjeç.

Mbretëresha e vjetër lindi më 29 janar 1954, në qytetin rural në Kosciusko ,të Misisipit.

Ajo shpesh ka treguar përrallat e saj për një fëmijëri të shënuar nga dhimbja dhe lufta, por këmbënguli që të bëhej një shembull aspiracional amerikan i suksesit të vetvetes, i famës dhe pasurisë astronomike.

Sidoqoftë, me rastin e ditëlindjes së 65-të, ne kemi arritur të kuptojmë se “gjërat e preferuara” të Oprah-it nuk ishin të preferuarat tona por pohimet e saj ishin.

Sigurisht,ajo njihet si njeri më bujarë i të gjitha kohërave.Ajo njihet dhe për thënjet e saj të menqura të cilat i kishte praktikuar edhe vet gjatë jetës së saj njëra ndër to ishte :”Kthejeni plagët tuaja në mençuri”.

Oprah për përmbushjen personale kishte thënë :

“Kur nënvlerësoni atë që bëni, bota do të nënvlerësojë se kush jeni.”

“Integriteti i vërtetë po bën gjënë e duhur, duke e ditur se askush nuk do të dijë nëse e keni bërë këtë apo jo.”

“Jini mirënjohës për atë që keni; ju do të përfundoni duke pasur më shumë. Nëse përqendrohesh në atë që nuk ke, kurrë nuk do të kesh kurrë. “

“Sa më shumë që ju lavdëroni dhe festoni jetën tuaj, aq më shumë ka në jetë për të festuar”.

“Çelësi për të realizuar një ëndërr është që të mos përqendroheni në sukses, por në rëndësi – dhe pastaj edhe hapat e vegjël dhe fitoret e vogla përgjatë rrugës suaj do të marrin kuptim më të madh”.

Oprah në miqësi
“Gjithkush dëshiron të shkojë me ju në limo, por ajo që ju doni është dikush që do të marrë autobusin me ju kur limo prishen.”

“Një nga gjërat më të vështira në jetë për të mësuar janë ato që duhet të kalojnë ura dhe cilat ura të digjen.”

Oprah për guximin kishte thënë :

“Gjëja që keni frikë më së shumti nuk ka fuqi. Frika juaj për këtë është ajo që ka fuqinë. Duke u përballur me të vërtetën me të vërtetë do t’ju vërë të lirë “.

“Akti i madh kurajoz që duhet të bëjmë të gjithë është që të kemi guximin të dalim nga historia dhe e kaluara, në mënyrë që të mund të jetojmë ëndrrat tona”.

“Ju merrni në jetë atë që keni guximin të kërkoni.”

Oprah për falje

“Falja po heq shpresën se e kaluara mund të ketë qenë ndryshe”.

“Falja e vërtetë është kur mund të thuash:” Faleminderit për atë përvojë “.”

“Unë do të doja të falënderoj njerëzit që më kanë sjellë ato momente të errëta, kur u ndjeva më i plagosur, tradhtuar. Ju keni qenë mësuesit e mi më të mëdhenj. “

Oprah për besimin në vete

“Vetëbesimi vjen nga të qenit në gjendje të përcaktojë botën sipas termave tuaja dhe të refuzojë të zbatojë gjykimet e të tjerëve”.

“Pra shkoni përpara. Dështoj. Bota duket ndryshe nga toka. “

“Nuk ka rëndësi se kush jeni, prej nga keni ardhur. Aftësia për të triumfuar fillon me ju – gjithmonë. “

“Ju nuk bëheni atë që dëshironi, ju bëheni atë që besoni”./Koosva.Info/