ROZË

Nuk ka të ndalur! Vjen një sukses ndërkombëtar për Dafinën

Dafina Zeqiri njihet nga të gjithë si këngëtare shqiptare, por ajo është po aq e njohur dhe e pëlqyer edhe në Suedi, vendi ku ka kaluar një pjesë të mirë të jetës së saj.

Këngëtarja, e cila pritet të nxjerrë në treg albumin e saj më të fundit, është nominuar nga qeveria suedeze për Çmimin e Eksportit të Muzikës.

Lajmin e ka bërë me dije ministrja e Tregtisë së Jashtme dhe e Çështjeve Nordike, Anna Hallberg nëpërmjet një postimi në Instagram.

Dafina Zeqiri

“Muzikantët suedezë kontribuojnë në drejtimin e vëmendjes në Suedi dhe unë jam shumë e lumtur dhe krenare që jam në gjendje të prezantoj sot kandidatët për çmimin qeveritar të eksportit muzikor 2020.

Të nominuarit janë@dafina.zeqiri, @garmarna_official, @ludwiggoransson, Nea dhe Oscar Holter. Të gjithë përfaqësuesit shumë të mirë të muzikës suedeze çuditen dhe në këtë mënyrë kanë kontribuar në eksportet suedeze dhe për ta vënë Suedinë në hartën globale të muzikës. Fituesi do të shpallet brenda një jave!“, shkroi ajo.

Çmimi jepet nga qeveria suedeze që prej viti 1997.

I atribuohet një artisti i cili përgjatë vitit ka qenë ndërkombëtarisht i suksesshëm dhe ka kontribuar në një imazh pozitiv të Suedisë.c