Srpski

NOVAKU LAZAREVIĆU POTREBNA POMOĆ ZA LEČENJE

Dvogodišnji Novak Lazarević iz Donje Gušterice boluje od epilepsije, a nedavno su mu otkrivene i ciste na mozgu.

Njegovi roditelji su veoma zabrinuti i mole za pomoć, jer nisu u mogućnosti da finansiraju njegovo lečenje.

Novak Lazarević ima samo dve godine, kada je imao sedam meseci ustanovljeno je da boluje od epilepsije, a nedugo zatim dijagnostikovane su mu i ciste na mozgu. Od tada članovi njegove porodice vodu borbu za njegovo ozdravljenje.

“Pronađene su mu ciste na mozgu, koje mogu da naprave veliki problem. Moramo biti stalno na oprezu, jer u svakom trenutku može dobiti napad i srce može stati. On je doživeo kliničku smrt, srećom lekari su uspeli da ga povrate”, rekao je Goran Lazarević, Novakov deda.

Sedmočlana porodica Lazarević živi od jedne plate. Nažalost, oni ne mogu da obezbede dovoljno novca za praćenje Novakovog zdravstvenog stanja, što podrazumeva kontrole svakih petnaest dana na klinici u Beogradu.

“Jedva kraj sa krajem sastavljamo, ne daj Bože da zatreba operacija i da ciste počnu da se povećavaju, ne znam sta ćemo”, kaže Novakov otac, Dalibor.

“Molim humane ljude da nam pomognu, mnogo bi nam značilo jer nemamo uslove za njegovo lečenje”, rekla je Danijela, Novakova mama.

Trener kik boks kluba “Šakal” iz Lapljeg Sela, Slobodan Stanisavljević kao i ostali članovi ovog borilačkog kluba, pokazali su veliku humanost, kada su organizovali sparing mečeve i otvoreni trening kako bi prikupili što više novca namenjenog za lečenje dvogodišnjeg Novaka.

’”Skupili smo se kako bi pomogli Novaku. Sakupljeno je oko 600 evra, što je zadovoljavajuća cifra za prvi stadijum lečenja. Ako bude potrebno ponovo ćemo organizovati humanitarnu akciju”, istakao je Slobodan Stanisavljević, trener ki boks kluba “Šakal”.

Svi zainteresovani koji žele da pomognu malom Novaku, to mogu da učine uplatom na žiro račun: 205-9011007432903-80 na ime Lazarević Dalibor.