Love & Sex

Njihuni me shibarin, teknikën erotike japoneze që ofron kënaqësinë maksimale në seks

Në Japoni, shibari në përgjithësi përfaqëson një formë artistike të detyrueshme që i referohet stileve dhe përdorimeve të ndryshme. Kjo është një praktikë japoneze e skllavërisë, e cila konsiston në lidhjen e partnerit tuaj, në një kontekst të qartë erotik.

Por çfarë fshihet vërtet pas kësaj praktike dhe mbi të gjitha cilat janë rreziqet e mundshme me të cilat përballen ata që i nënshtrohen litarëve? Magena Yama, një modele e re që kishte bërë trupin e saj të disponueshëm për një shfaqje ku ishte inskenuar praktika e lashtë japoneze, foli hapur pak vite më parë në një intervistë për TgCom24. Në përgjithësi, tifozët e shibarit e konsiderojnë ende sot një praktikë të vërtetë erotike të aftë për të siguruar kënaqësi si për ata që janë në një lidhje dashurie seriozë, ashtu edhe për ata që thjesht duan të argëtohen. Por nuk të ofron vetëm kënaqësi, por edhe harmoni dhe estetikë. Kjo për faktin se, kur vazhdoni të lidhni partnerin tuaj me litarë krejtësisht natyralë në trup – si mashkull ashtu edhe femër – ju krijoni një imazh harmonie, saktësisht, në gjendje të përmirësoni format të personit të lidhur. “Ai nuk e vret atë, ai nuk dëshiron ta poshtërojë atë, por përkundrazi, ta shijojë atë me gjithë bukurinë e tij,” tha Magena duke folur për trupin.

Rreziqet e mundshme dhe rëndësia e sigurisë

Shibari është një praktikë që jo domosdoshmërisht synon marrëdhënien e plotë edhe pse prapë se prapë duhet të konsiderohet një art erotik. “Është një vallëzim pjesëmarrës, një lojë erotike, një moment i ndarjes së çdo gjëje”, shpjegon modeli. “Ata që janë të lidhur, siç ndodh shpesh me mua, përjetojnë një paradoks: megjithë litarët, efekti është që të ndjehen plotësisht të lirë”, zbuloi Magema Yama. Personi që lidhet krijon një marrëdhënie besimi të plotë me atq qe e lidh dhe nevoja për të mbrojtur veten shembet nën ndjenjën e lirisë dhe kënaqësisë që shibari është i aftë të shkaktojë. Por a ka rreziqe? “Po, është e rrezikshme nëse nuk merren standardet e duhura të sigurisë”, thotë modeli. “Kushdo që lidhet duhet ta dijë praktikën shumë mirë, si dhe trupin e njeriut. Për këtë arsye, edhe në Itali, ka kurse shibari që fillojnë me një periudhë të gjatë të dedikuar tërësisht për sigurinë ”, shtoi ajo. Nëse respektoni të gjitha rregullat e vendosura nga tradita, në fakt, është e pamundur të përballeni me vdekjen. Për këtë arsye, nuk sigurohen vetëm litarët e qafës, prandaj kjo praktikë nuk përfshin shtrëngime të frymëmarrjes. Nëse kryhet në mënyrë të gabuar, sidoqoftë, mund të çojë në dhimbje, të ndalojë qarkullimin e gjakut ose në rastin më të keq ndërprerjen e tendinave. Për këtë arsye, ajo përfundon, “Shibari nuk është për të gjithë, por vetëm për ata që kanë studiuar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

//azoaltou.com/afu.php?zoneid=3473483