Bota

Njihuni me qytetin që rrezikon të zhduket, niveli i ujit po ngrihet frikshëm

Makina dhe shtëpi të zhytura në ujë, udhëtarët që ecin nëpër në mes të ujit që mbërrin deri në gjunjë nga përmbytjet dhe pronarët e shtëpive duke llogaritur koston e pronave të shkatërruara.

Mirë se vini në Lagos gjatë sezonit të shirave.

Banorët e Nigerisë, kombi më i populluar i Afrikës, janë mësuar me përmbytjet vjetore që përfshijnë qytetin bregdetar gjatë muajve mars deri në nëntor. Në mes të korrikut, megjithatë, qarku kryesor i biznesit të Ishullit Lagos përjetoi një nga përmbytjet e tij më të këqija vitet e fundit.

“Ishte shumë e keqe dhe e pazakontë,” tha Eselebor Oseluonamhen, 32 vjeç për CNN.

“Unë u largova nga shtëpia ime … nuk e kuptova se kishte rënë kaq shumë …. Sa më shumë që ecnim, aq më i lartë ishte niveli i ujit. Uji vazhdonte të ngrihej derisa mbuloi parakolpin e makinës sime, atëherë nisi të rridhte brenda makinës sime, “kujtoi Oseluonamhen, i cili drejton një firmë mediatike në kontinentin Lagos.