Kuriozitet

Njihuni me ishullin ku shumica e njerëzve jetojnë mbi 100 vjeç

Sardenja, ishulli i dytë më i madh i Italisë, njihet si vendi ku njerëzit jetojnë më gjatë në botë, duke i kaluar 100 vite jetë.

E quajtur “Vija Blu”, ky rajon mund të përmbajë përgjigje që do të ndriçojnë sekretin e jetës së gjatë.

Këtu janë disa informacione në lidhje me ‘ishullin parajsë’ të Italisë .

Sardenja është një nga ishujt më të rëndësishëm të Italisë. Ky është gjithashtu ishulli i dytë më i madh në Mesdhe. Ishulli, i cili është bërë një qendër tërheqëse nga turistët me bukurinë e tij natyrore dhe historinë e rrënjosur thellë, ka një tipar që po tërheq dhe shkencëtarët.

Qytetet e vogla të ishullit, veçanërisht nga deti, janë të njohur për njerëzit me jetën më  të gjatë.

Kjo veçori e Sardenjës, e njohur si “Vija Blu”,  ka tërhequr gjithashtu vëmendjen e shkencëtarëve. 

Studiues të shumtë vijnë në rajon për të zbuluar sekretin e jetëgjatësisë

Qyteti i Arzanës, i vendosur në ishullin e Sardenjës, është një nga vendet ku kryesisht jetojnë këta njerëz fatlumë.

Shkencëtari ‘David Robson’ po studion sekretet e jetëgjatësisë në këtë pjesë të ishullit.

Syri.net