Bota

Njeriu më i pasur i botës Jeff Bezos, ja si i shpenzon paratë

Jeff Bezos është njeriu më i pasur në botë me 186 miliardë dollarë.

Bezos ka qenë njeriu më i pasur në botë për ca kohë. Edhe gjatë pandemisë, pasuria e tij vazhdoi të rritej në qiell. Për një njeri që duket se ka në dispozicion të gjitha burimet në botë, nuk është për t’u habitur që ai mund të mburret në gjëra që njerëzit e zakonshëm vetëm mund t’i ëndërrojnë.

CEO i Amazon shpenzon 88,000 dollarë për atë që mund të konsiderohet një blerje ose transaksion prej 1 dollarësh për një qytetar të rregullt, sipas Highsnobiety.

Pasuria e tij neto është rreth 186 miliardë dollarë, që do të thotë se ai mund të përballojë të shpenzojë për gjëra që i pëlqen. Kur dikush flet për Bezos, të vjen në mendje CEO i Amazon, por në realitet, ai ende ka investime të shumta fitimprurëse jashtë Amazon. Ai gjithashtu zotëron Bezos Expeditions, Nash Holdings dhe fondacionin e tij, i cili në të kaluarën, u ka dhënë miliarda organizatave bamirëse dhe OJQ-ve në të gjithë botën.

Ai ka investime në kompani të teknologjisë si Uber, Twitter dhe Airbnb.

56-vjeçari di se ku t’i vendos paratë e tij. Ai ka disa prona të pasurive të patundshme që mbajnë etiketime shumë milionëshe.

Bezos bleu një rezidencë prej 25 milionë dollarësh në Beverly Hills, një fermë prej 30,000 hektarësh në Teksas dhe disa apartamente në New York City, për të përmendur disa.

Për më tepër, divorci i tij i diskutueshëm me MacKenzie Bezos, i cili i dëmtoi pasuritë e tij kur iu kërkua të dorëzonte 25 për qind të aksioneve të tij nga Amazon te ish gruaja e tij, dukej se nuk i bëri shumë dëm llogarive të tij bankare.

Përveç pronave të paluajtshme, për cilat gjëra të tjera shpenzon paratë e tij Bezos?

Me sa duket, ka makina të nivelit të lartë. Ai zotëron një avion privat që kushton 65 milionë dollarë. Banori i Albuquerque, New Mexico gjithashtu u bashkua me garën për udhëtime në hapësirë ​​përmes kompanisë së tij Blue Origin. Musk, miliarderi tjetër që gjithashtu është duke udhëtuar në hapësirë, ka SpaceX. Gjëja e mirë për Jeff Bezos është se ai mbështetë shumë edhe shoqërinë e tij. Ai ka mbështetur Mary’s Place, TheDream.US dhe Fred Hutchinson Cancer Research Center në të kaluarën.