Bota

Një tjetër fitore për Joe Biden, kësaj radhe triumfon në Porto Riko

Joe Biden fitoi në zgjedhjet e brendshme partiake të demokratëve në Porto Riko të dielën. Me këtë, ai tashmë ka arritur fitore të mjaftueshme për t’u bërë një kandidat demokrat për presidencën e Shteteve të Bashkuara.

Biden u përballë me shtatë kandidatë, por të gjithë u larguan nga gara, raporton AP. Këto zgjedhje ishin caktuar për në muajin mars, por u shtynë për shkak të pandemisë koronavirus.

Porto-rikanët janë qytetarë amerikanë, por ata nuk mund të votojnë në zgjedhjet e përgjithshme në nëntor. Sidoqoftë, të dy demokratët dhe republikanët po ftojnë delegatë nga ky territor amerikan në konventat e tyre politike./t.ch/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.