SHËNDETËSIA

Një shenjë që imuniteti juaj është dobësuar: Ka të bëjë me shkuarjen në tualet dhe nuk është e njëjtë për të gjithë, por zgjidhja është e lehtë!

Pjesa më e madhe e sistemit tonë imunitar, madje 70 për qind, ndodhet në stomak dhe zorrë

Pikërisht ky sistem organesh do të na tregojë se diçka nuk është në rregull, thonë ekspertët.

Sa shpesh shkoni në tualet?

Nëse përgjigjja juaj është “shumë shpesh”, mund të keni një problem me tepricë bakteresh në trupin tuaj.

Ka mijëra baktere në mikrobiomë, por prishja e ekuilibrit të tyre do të prishë edhe imunitetin.

Njëri prej tyre, clostridioides difficile, është në zorrë në një sasi relativisht të vogël.

Por nëse “shumohet” shumë, jo vetëm që do t’ju bëjë të zbrazni zorrët më shpesh, por edhe bakteret e mira do të nxirren jashtë gjatë asaj zbrazjeje.

Nëse nuk shkoni në tualet mjaftueshëm shpesh, mund t’ju mungojnë disa prej baktereve. Një studim zbuloi se njerëzit me tretje të ngadalshme kishin nivele më të ulëta të bifidobaktereve në mostrat e tyre të jashtëqitjes. /Telegrafi/