BotaSHËNDETËSIA

Një grip i ri që mund të kthehet në pandemi zbulohet në Kinë

Shkencëtarët në Kinë kanë identifikuar një lloj të ri të gripit që ka potencialin për t’u bërë një pandemi.

Ai u shfaq së fundmi tek derrat, por mund të infektojnë njerëzit, thonë ata.

Studiuesit janë të shqetësuar se mund të ndryshojë më tej në mënyrë që të mund të përhapet lehtësisht nga një person në tjetrin.

Ndërsa nuk është një problem i menjëhershëm, thonë ata, ai ka “të gjitha shenjat” e të qenit shumë i përshtatshëm për të infektuar njerëzit dhe ka nevojë për monitorim të afërt.

Si një gjë e re, njerëzit mund të kenë pak ose aspak imunitet ndaj virusit.

Shfaq më shumë
Back to top button
escort mersin - izmir escort