Një delegacion i lëvizjes NDMBGD viziton Londrën dhe Bristolin

Londër 24.04.2023
Përkthimi dhe përshtatja: Berzat Berzti

Delegacioni i lëvizjes NDMBGD ndodhet në një vizitë pune katërditore në Angli, gjatë së cilës do të ketë një sërë takimesh me zyrtarë dhe përfaqësues të zgjedhur të Partisë së Gjelbër të Anglisë dhe Uellsit.

Kryetarja e grupit të këshilltarëve Dobrica Vesellinoviq dhe këshilltarët e NDMBGD morën pjesë në takimin e kryetarit të Londrës, Sadik Khan dhe anëtarëve të Këshillit të Asamblesë së Londrës, ku u paraqitën propozime për zgjidhjen e krizave dhe problemeve kryesore. në qytetin shumëmilionësh.

“Qytetarët e Londrës janë aktualisht më të shqetësuar për banesat e papërballueshme, qiratë e mbiçmuara, fuqinë blerëse të reduktuar të popullsisë, funksionimin e trafikut dhe problemin e ndotjes së ajrit. Ngjashëm me Beogradin. Megjithatë, ka një ndryshim të madh. Kryetari i Londrës sillet me përgjegjësi dhe propozon masa kundër krizës dhe mënyra për të përmirësuar funksionimin e institucioneve të qytetit”, tha Dobrica Veselinović, kryetare e grupit të komitetit NDMBGD.

“Ne ishim të kënaqur të shkëmbejmë mendime dhe propozime se si të zgjidhet kriza e strehimit dhe mjedisit, si dhe të përmirësohet funksionimi i transportit publik. Pjesëmarrësit e takimit treguan më shumë dëgjim dhe interes se autoritetet në Beograd, kur ne në seancat e Kuvendit të qytetit tonë propozuam zgjidhje për kriza të ngjashme këtu në Beograd”, shtoi Vesellinoviq.

Gjatë vizitës në Londër, këshilltarët u takuan edhe me përfaqësues të diasporës serbe. “Përfaqësuesit e diasporës janë krejtësisht të injoruar dhe të neglizhuar nga një vend, politikat e të cilit praktikisht i dëbojnë njerëzit. Një nga hapat më të rëndësishëm që do të punojmë janë zgjidhjet për përmirësimin e komunikimit dhe marrëdhënieve të qytetarëve tanë në diasporë me Serbinë”, thotë Natallija Stojmenoviq, këshilltare e NDMBGD.

Si pjesë e vizitës, këshilltarët i raportuan baroneshës Natallie Bennett dhe ish-deputetit Jean Lambert për abuzimin e institucioneve nga SNS dhe SPS dhe ngjarjet e fundit me prokurorët, si dhe mekanizma të tjerë të përdorur nga qeveria për të mbyllur gojën e kundërshtarëve.

Në ditët në vijim delegacioni i Dobrica Vesellinoviq, Dobrilla Joksimoviq, Dushan Pavlloviq dhe Natallija Stojmenoviq do të vizitojë qytetin e Bristollit, ku partia e gjelbër ka shumicën në Kuvendin e qytetit.

Go to TOP