Rajoni

Nikolloski: Nuk do të ketë subvencione për pagat, ligji ende nuk është dorëzuar në Kuvend

Përkundër njoftimeve për subvencionimin e pagave për muajt tetor, nëntor dhe dhjetor për të mbështetur ekonominë, ligji nuk ka arritur ende në Kuvend, dhe edhe nëse arrin të hënën ose të martën, parlamenti nuk është noteriat dhe nuk mund të puna të kryhet për pesë ditë, tha për “Sitel” Aleksandër Nikolloski nga OBRM-PDUKM.

“Ajo që mund të them si anëtar i Kuvendit të Maqedonisë është që ai ligj të funksionojë, duhet të miratohet deri më 1 nëntor, sepse paga për muajin paraardhës jepet në muajin tjetër. Ligji nuk ka arritur ende në Kuvendin e Maqedonisë, ka disa njoftime se ai do të mbërrijë të hënën ose të martën.

Kuvendi edhe po të jetë noteriat, jo Kuvend, nuk mund ta përfundojë punën për pesë ditë. Ky është një qëndrim joserioz nga ana e Zoran Zaevit dhe të tjerëve. Kështu që ata shpallin një ligj, ata nuk e paraqesin atë ligj në Kuvend, në fund ata e paraqesin atë në 5 deri në 12 dhe presin që masat të zbatohen, të cilat drejtpërdrejt rrezikojnë ekonominë në Maqedoni, dhjetëra mijëra vende pune. Për të mos përmendur sektorin e shëndetësisë ku ka një kolaps të plotë në menaxhim”, tha Nikolloski.

Dje Qeveria miratoi Projektligjin për subvencionimin e pagave për muajt tetor, nëntor dhe dhjetor