Life Style

Nëse menjëherë pas fërgimit keni larë tiganin tuaj, keni gabuar

Urgjentisht pushoni ta lani tiganin tuaj menjëherë pas përdorimit

Rekomandimi është që ta lini anash në një kohë derisa tigani të ftohet tërësisht, transmeton Telegrafi.

E SPONSORUARLEXO MË SHUMËVetëm atëherë gërryeni mbetjet të cilat kanë mbetur në të dhe me leckë letre hiqni tepricën e yndyrës e cila ka mbetur pas pjekjes.

Të gjitha këto veprime janë të rëndësishme para se tiganin ta zhytni në ujë dhe ta lani me sfungjer.

Po qe se tiganin në të cilin keni fërguar e lani menjëherë pas përdorimit, e gjithë mbetja e vajit do të mbetet në gypin shkarkues.

Yndyrat dhe vajrat mund të shkaktojnë bllokadën e cila më vonë çon në mbylljen e gypit shkarkues dhe arrijnë në burimet natyrale të ujit dhe i ndotin edhe më shumë liqenet, përrenjtë, lumenjtë dhe detet tona.

Thonë që sikur të kishit derdhur një litër vaj në enëlarëse mund të ndotni së paku një milion litra ujë.

Prandaj, mos përtoni që para larjes tiganin ta fshini me leckë letra apo me peshqir.