Life Style - Funny

Nënat me diabet rrezikohen për fëmijë me autizë

Gratë me ndonjë formë të diabetit janë në rrezik më të madh për të patur një fëmijë me një çrregullim të spektrit të autizmit, tregon hulumtimi i ri.

Kjo përfshin gratë që nuk kanë diabet para se të mbesin shtatzënë, por e kanë zhvilluar atë ndërsa mbanin foshnjat e tyre, si dhe ata që kishin pasur diabet të tipit 1 gjithë jetën e tyre.

Shkaqet e autizmit mbeten misterioze, por në vitet e fundit hulumtimi ka vënë në dukje lidhjen midis gjendjes, sistemit imunitar dhe trurit të fetusit në zhvillim.

Hulumtimet e reja nga sistemi shëndetësor Kaiser Permanente në Kaliforni sugjerojnë se inflamacioni, nivelet toksike të efekteve të glukozës dhe sistemit imunitar të të gjitha llojeve të diabetit të nënës mund të rrisin rrezikun e autizmit për fëmijën deri në dy herë.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.