Hi Tech

Në telefon shikojmë 110 herë në ditë

Gjithmonë është këtu për ne, së paku derisa bateria nuk shpenzohet. A e keni ditur se mesatarisht një person gjatë ditës e shikon celularin 110 herë në ditë? Ndërsa bashkë udhëtari jonë i jetës ka 18 herë më shumë bateri se buton për lëshimin e ujit në guaskën e banjës? Këto janë disa gjëra interesante për telefonat mobil.

A mendoni se telefonat sot janë të shtrenjtë? Telefoni i parë mobil në ShBA është shitur më 1983 dhe ka kushtuar 4.000 dollarë.

90 për qind e telefonave në Japoni janë rezistencë ndaj ujit
100.000 telefona në vit bien në guaskën e tualetit vetëm në Britani.
4 miliardë njerëz përdorin telefonin mobil, derisa 3.5 miliardë njerëz përdorin furçën për dhëmbë.
90 për qind e mesazheve lexohen në tre minutat e parë andaj justifikimi se nuk kam parë SMS nuk është valid
4,7 orë i kalon një amerikan i zakonshëm në telefonin e mençur
42,5 për qind e brazilianëve më parë do të hiqnin dorë nga uji dhe rryma në ditë se telefoni i tyre.
150 fotografi në muaj i realizon një shfrytëzues mesatar i telefonit celular
33 për qind e telefonave të mençur i thyejmë apo i humbim. /Kosova.info/