Kombëtare

Në Mitrovicën e Veriut mbyllen dyqanet, në Zveçan ndalohet lëvizja

Komuna e Mitrovicës së Veriut është futur në karantinë nga ora 18:00 e së premtes.

Vendimin për këtë masë e ka sjellë Shtabi i Krizës për luftimin e koronavirusit në këtë komunë të veriut të Kosovës.

Po ashtu është vendosur që dyqanet në këtë komunë të mbyllen nga ora 13:00 e së shtunës deri të hënën në 05:00 të mëngjesit.

Vendimi i Shtabit të Krizës për karantinë përfshin edhe Mëhallën e Boshnjakëve, vendbanimin multietnik në veri të Mitrovicës.

Banorët atje e kundërshtojnë ndalimin e shkuarjes për furnizime në jug të Mitrovicës.

Për dallim nga Mitrovica e Veriut, Shtabi i Krizave i komunës së Zveçanit – po ashtu komunë në veri të Kosovës – ka ndaluar lëvizjen e të gjithë qytetarëve nga ora 13:00 e së shtunës deri në 05:00 të mëngjesit të hënën.

Kjo masë, nga sot, është në fuqi edhe në Serbi.

Përndryshe, ndalimi i lëvizjes në kuadër të masave të Qeverisë së Kosovës është në fuqi nga ora 17:00 deri në 06:00, çdo ditë.

Deri të premten, 16 njerëz kanë qenë të infektuar me koronavirus në Mitrovicën e Veriut dhe Zveçan.