SHKENCË

Në Kinë zbulohen fosilet më të vjetra të kafshëve

Në Kinë janë zbuluar mbetjet më të vjetra në botë të fosileve të kafshëve.

Gjurmët më të vjetra janë zbuluar gjatë gërmimeve që kryen shkencëtarët e Institutit të Gjeologjisë dhe Paleontologjisë në Nanjing dhe atyre të Universitetit amerikan të Virxhinias.

Hulumtimet e ekipit të ekspertëve janë kryer në tre zona pranë lumit Yangtze.

Supozohet se gjurmët në dy linja paralele i përkasin kohës mes 541-551 milionë vjet më parë.

Shkencëtarët supozojnë se gjurmët mund t’i përkasin paraardhësve të artropodëve ose krimbave.

Të dhënat u publikuan në gazetën “Sceince Advance”.