Life Style - Funny

Në këtë vend ka mbi 80 mijë persona që janë mbi 100 vjeç, ja cili është sekreti që jetojnë kaq gjatë

Për herë të parë, numri i njerëzve të moshës mbi 100-vjeçare në Japoni ka shkuar në mbi 80 mijë persona.

Ministria e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies përditësoi të dhënat e personave mbi moshën njëqind vjeç në vend bazuar në të dhënat e regjistrimit të popullsisë, raporton Anadolu Agency (AA).

Sipas kësaj, ky numër, duke u rritur me 9.176, ka arritur në 80.450. Të dhënat tashmë 50 vite kanë shënuar një rritje të vazhdueshme, ndërsa gratë me 88 për qind përbëjnë pjesën më të madhe.

Pjesa më e madhe e personave mbi 100 vjeç janë në prefekturën Shimane në perëndim, ndjekur nga Koçi dhe Tottori.

Consumption Patterns of Japan's Elderly | Nippon.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483