Kosova

Në Drenicë votohet edhe për partitë serbe

Në Drenas, ndonëse nuk jeton asnjë familje serbe, pothuajse të gjitha subjektet politike serbe kanë fituar vota, ndërkaq në Skenderaj, partitë politike serbe kanë fituar 150 vota. Në Drenas dhe në Skenderaj ngadhjeu PDK-ja me 65.13 për qind të votave, përkatësisht me 76.21 për qind të votave të qytetarëve. Në Skenderaj 1.758 fletëvotime të pavlefshme. Fajtori kryesor që PDK shkon në opozitë, përçarjet e mëdha dhe Kadri Veseli.

Partia Demokratike e Kosovës ka dalë partia e tretë në Kosovë me vetëm 21.3 për qind të votave të fituara, por në dy komunat e Drenicës, Drenas dhe Skenderaj, PDK-ja ka fituar bindshëm përballë subjekteve politike të tjera.

Se PDK-ja nuk i ka punët mirë është ditur edhe më herët, pasi që përçarjet e mëdha në të dy degët, të cilave u ka kontribuar edhe vetë Kadri Veseli, kryetari i PDK-së, gjatë fushatës zgjedhore ishin thelluar edhe më shumë.

Pak para zgjedhjeve, një prej njerëzve kryesor të PDK-së në Drenas, Naim Bazaj, është detyruar të largohet nga partia, i pakënaqur me rrjedhen e zgjedhjeve të brendshme, pasi që nuk ishte zgjedhur kryetar i degës, ndonëse zyrtarët më të lartë të PDK-së i kishin premtuar atij drejtimin e degës në katër vitet e ardhshme, shkruan më tutje “Zëri”.

Bazaj gjithashtu nuk ishte pajtuar me punën e kryetarit Ramiz Lladrovci, të cilin e kishte cilësuar si njeriun që “ka degraduar PDK-në dhe si njeriun që PDK-së ia ka humbur besimin tek populli”.