Në Dollc të Klinës zbulohet memoriali i heronjve të familjes Prenademi

Në Dollc të Klinës u zbulua memoriali i heronjve të familjes Prenademi.

Preni, Palushi, Preka e Nika ranë dëshmorë në luftën e fundit të Kosovës.

Në zbulimin e memorialit ishte i pranishëm edhe kryetari i Aleancës së Ardhmërisë së Kosovës.

Gjatë historisë sonë së lavdishme, breza të tërë patriotësh shqiptarë rezistuan kundër secilit pushtues. Ata nuk e duruan robërinë, por zgjodhën të qëndrojnë të pathyeshëm e të mos i nënshtrohen armikut. Për familjen Prenademi kam pasur rastin të dëgjoj rrëfime nga shumë njerëz. Kjo familje atdhetare tradicionalisht dha luftëtarë dhe mori pjesë në kryengritjet kundër pushtimit. Shembullin e brezit të hershëm të kësaj familje e ndoqën edhe brezi i ri, si luftëtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”, shkroi Haradinaj në Facebook.

Go to TOP