Kosova

Ndryshon orari i ri i lëvizjes

Ministria e Shëndetësisë ka publikuar orarin e ri të qarkullimit.

Tani qytetarët, ashtu siç edhe ishte paralajmëruar, do të kenë të drejtë dalje dy herë nga dy orë në të njëjtën ditë.

Lehtësimi gradual i masave do të vazhdojë edhe me hapjen e disa bizneseve dhe ndërmarrjeve afariste.

Masat do të jenë në fuqi prej datës 18 maj deri më 1 qershor.

Qarkullimi i qytetarëve sipas shifrës së parafundit të numrit personal, është i ndarë në dy pjesë – 120 minuta mund të lëvizni paradite dhe 120 minuta pasdite dhe nuk do të ketë rotacion.

Në fazën e dytë fillojnë;

Tregtia me pakicë (plotësisht),

Dentistët dhe Fizioterapeutët,

Floktarët dhe Sallonet e ondulimit,

Tregu i Gjelbër,

Gastronomia (merre me vete),

Transporti Hekurudhor,

Transporti urban dhe ndër-urban (me leje të veçanta),

Qendrat e thirrjeve (me listat e stafit esencial),

Hapja e Muzeve dhe Galerive.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.