Bota

Ndikimi pozitiv i karantinës në mjedisë do të jetë afat-shkurtër, tregon studimi

Masat për të ngadalësuar përhapjen e koronavirusit detyruan njerëzit që të qëndronin në shtëpi dhe të mos përdornin makinat.

Kjo tregoi se kishte një ndikim pozitiv në mjedis, por tashmë shpresat se ky ndikim do të jetë afatgjatë janë zhdukur.

Një studim i ri tregoi se ndikimi i karantinës është tejet i vogël dhe nuk do të sjellë ndryshime të ndjeshme në mjedis.

Kërkues nga University of Leeds ekzaminuan ndryshimet në sasinë e emetuar të gazeve serrë në 123 shtete të ndryshme.

Niveli i tyre ra globalisht, por ndikimi do të jetë afatshkurtër.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.