Hi Tech

Ndërprerja e shërbimeve i LinkedIn në të gjithë botën, shumë konferenca u anuluan!

Për më shumë se një orë, platforma më e njohur në internet për sipërmarrësit, LinkedIn, ka qenë e padisponueshme në të gjithë botën në të gjitha motorët e kërkimit pa ndonjë shpjegim. Aplikacioni për ttelefonat të menqur është funksional. Një deklaratë zyrtare përmes Twitter nga llogaria e LinkedIn-it thotë se riparimi është zbatuar dhe problemi është zgjidhur. Së pari u shënua në 18:56 UTC në faqen e tij të statusit dhe u përshkrua si një çështje e zgjidhur në 19:48 UTC raporton Kosova.info.

LinkedIn këtë mbrëmje konfirmoi një problem të gjerë që parandaloi kompanitë dhe individët të regjistroheshin në platformë – dhe një numër ngjarjesh të sponsorizuara të korporatave që zhvilloheshin në LinkedIn Live u anuluan.

“Disa anëtarë mund të kenë probleme në hyrjen në LinkedIn në aplikacione tyre mobile ose platforme për kompjuterë. Ne jemi duke punuar për këtë ndërsa veprojmë qe do të sigurojmë azhurnime ashtu siç i kemi premtuar. Faleminderit për durimin tuaj! Kompania postoi në Twitter në 19.06 GMT. Një studim i dobët i përdoruesve dhe një vështrim në Twitter sugjeron që problemi është global.

Ndërprerja dukej se do të zgjidhej shkurtimisht nga 7.30 pasdite GMT, dhe çështjet e lidhjes vazhduan më pas (sigurisht për The Stack). Ne njohim të paktën një ngjarje LinkedIn Live të ndjekur nga drejtues të lartë të Microsoft të cilët ishin përjashtuar.

Mbyllja e LinkedIn: shumë gjëra duhet të shkojnë keq…

Platforma në pronësi të Microsoft drejton një blog të detajuar inxhinierik që jep një shije të disa prej infrastrukturës së saj të sfondit. Siç shënon blogu i 28 tetorit: “LinkedIn ka 12,000 bazën të të dhënave Multirepo, të quajtura multiprodhime, të cilat janë përbërës individualë të programeve të zhvilluara nga ekipi ynë inxhinierik në të gjithë botën. Çdo ditë, mijëra ndryshime të kodit shtyhen përmes tubacionit tonë të Integrimit të Vazhdueshëm (CI).

“Ekosistemi ynë po zhvillohet me shpejtësi dhe nga viti në vit ne regjistrojmë një rritje dyshifrore në numrin e shumë produkteve. Modeli ynë i degëzimit të kontrollit të burimit është zhvillimi i bazuar në trung, që do të thotë që zhvilluesit shpesh shtyjnë ndryshimet e kodit në degën kryesore të shumë produkteve dhe shmangin tiparet e degës me jetë të gjatë. Shtyrja me sukses e kodit në tubacionin tonë CI njofton një version të ri që më pas mund të zbatohet në prodhim.“

Siç vëren një azhurnim tjetër, në çdo kohë, platforma eksperimentale e LinkedIn shërben njëkohësisht deri në 41,000 teste A/B në një popullsi përdoruesi prej mbi 700 milion anëtarësh. Duket e mundshme që diçka nuk shkoi mirë me prodhimin, edhe pse supozohej se do të funksiononin dështimet. Ne përfundimisht do të ndajmë sytë tanë nga RCA.

Incidenti është ngecja e parë serioze e LinkedIn brenda pak kohësh, por meqenëse platforma dëshiron të konkurrojë me webinarë të shumtë dhe platforma të tjera biznesi për ngjarje të drejtpërdrejta, do të ketë shumë pyetje nëse ata duhej të kishin kërkuar diku tjetër për organizatorë më të vazhdueshëm të ngjarjeve të tyre.

Linkedin është një platformë amerikane në internet e përqendruar në krijimin e kontakteve të biznesit dhe punësimit që është në dispozicion përmes një platforme në internet dhe aplikacioni celular nuk është i disponueshëm për më shumë se një orë përmes një platforme në internet.

E nisur më 5 maj 2003, platforma përdoret kryesisht për rrjete profesionale dhe lejon këdo që kërkon punë të publikojë CV-të e tij, dhe punëdhënësit të postojnë punë dhe të rekrutojnë. /Kosova.info