Kronika e zezë

Ndalohen dy persona të dyshuar për falsifikim të parasë

Prokuroria Themelore në Prishtinë – Departamenti i Krimeve të Rënda, njofton opinionin publik se, me urdhër të Prokurorit të Shtetit, gjatë zbatimit të masave të fshehta teknike të hetimit dhe vëzhgimit, në bashkëpunim me Policinë e Kosovës, ka realizuar sot një aksion në komunën e Fushë Kosovës, i cili ka përfunduar me arrestimin në flagrancë të dy (2) personave, si dhe gjatë këtij aksioni janë konfiskuar rreth 100.000 € (njëqind mijë euro) dhe një (1) veturë.

Të dyshuarit sipas hetimeve preliminare dyshohen se paratë e falsifikuara kanë pasur për qëllim t’i vënë në qarkullim si të vërteta, prandaj, të njëjtit me aktvendim të prokurorit janë ndaluar në kohëzgjatje prej 48 orësh, në drejtim të veprës penale “Falsifikimi i parasë”, nga neni 296 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës. /Kosova.info/