SHKENCË

NASA hap Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor

NASA hap Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor tek Vizitorët Privatë, me një Etiketë me Çmim të Qetë.

Udhëtimi hapësinor privat do të fillojë që në vitin 2020, por për një çmim të fuqishëm. NASA njoftoi të premten se do të hapë Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës për individët privatë dhe biznesin më komercial në afërsisht 35,000 dollarë për një astronaut.

NASA shpreson të zhvillojë një ekonomi të re hapësinore në orbitë të ulëta duke u hapur deri tek sektori privat. Është gjithashtu një përpjekje për t’i mundësuar agjensisë të kryejë misione në Mars, dhe të vendosë një burrë dhe gruan e parë në hënë deri në vitin 2024.

NASA pret të akomodojë dy vizita astronautë afatshkurtra në stacionin hapësinor në vit në anijen e projektuar në partneritet me SpaceX të Boeing dhe Elon Musk, i njohur si Programi i Crew Komercial. Misionet mund të zgjasin deri në 30 netë dhe NASA do ta lërë atë në Programin e Ekuipazhit Tregtar për të planifikuar udhëtimet dhe për të siguruar trajnimin e kërkuar për të përgatitur astronautët privatë për hapësirë.