Kosova

Myftiu i Kosovës del kundër ndonjë vendimi të Qeverisë për mbylljen e xhamive

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava ka vendosur për herë të parë të kundërshtojë pushtetin, duke dalë kundër mundësisë së mbylljes së xhamive nëpër Kosovë.

Tërnava ka thënë se është vendosur që nëpër secilën xhami në Kosovë të mos lejohen të falen më shumë se 50 persona, të mbajnë distancën fizike, të marrin me vete sexhadet dhe të ndalohet falja në xhami për ata që janë të sëmurë kronikë, që kanë më shumë se 65 vjeç dhe ata që janë nën 16 vjeç.

“Ftojmë institucionet kompetente të vendit të mos të nguten në marrjen e vendimit për mbylljen e objekteve fetare në këtë rast xhamive”, ka thënë Tërnava, në një adresim publik.

“Ftojmë besimtarët të respektojnë në përpikëri të gjitha vendimet e dala nga Kryesia e Bashkësisë Islame”, ka shtuar ai.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483