SRB-BIH

MVPD “ne zna” da je Petković ušao na Kosovo, koji će posjetiti i Skenderaj

Prošlo je nekoliko sati od kako je direktor takozvane kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Petar Petković ka ušao na Kosovo, gdje planira da ostane dva dana.

Što se tiče posete Petkovića, Express saznaje da Ministarstvo vanjskih poslova i dijaspore uopšte nije obavešteno.

Express je takođe kontaktirao Vladu. Ured premijera nije odgovorio obrazloženjem da se koordinacija ovog pitanja vrši sa MVPD-a.

Petković će danas i sutra boraviti na severu Kosova, u poseti opštinama sa srpskom većinom kao što su Sjeverna Mitrovica i Zubin Potok.

Prema ovom uredu Petković, planira da popodne poseti Baju, selo sa srpskom većinom u opštini Skenderaj.

Petkoviću je ovo prva poseta Kosovu od stupanja na dužnost direktora nakon Marka Đurića. Prvo je posetio Zdravstveni centar u Sjevernoj Mitrovici i novoizgrađenu laboratoriju za PCR testove.

Dalje, prema najavi, održaće sastanak sa novoizabranim gradonačelnikom Sjeverne Mitrovice, Milanom Radojevićem. Sastanku bi trebalo da prisustvuje i predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Takođe je planirano da Petković posjeti sedmočlanu porodicu Nedeljkovića, kojima je opština Sjeverna Mitrovica, uz pomoć njegove kancelarije, obezbedila sredstva za izgradnju kuće.

U popodnevnim satima Petković će posjetiti manastir Baja u opštini Skenderaj, gdje će razgovarati sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem. Takođe će posjetiti zdravstveno-turistički kompleks Paradise Spa u Baji.

Ministarka vanjskih poslova i dijaspore Meljiza Haradinaj-Stubla ranije je rekla da nijednom srpskom državnom zvaničniku, uključujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, neće biti dozvoljen ulazak na Kosovo bez izvinjenja za genocid. /Express