Kosova

Mustafa: S’ka zgjidhje tjetër për Luginën, pos bashkimit me Kosovën

Ragmi Mustafa, kryetar i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Luginën e Preshevës, në Rubikon të KTV-së ka thënë se mes Kosovës e Serbisë nuk mund të ketë marrëveshje, pa zgjidhjen e çështjes së Luginës.

“Pa trajtimin e Luginës së Preshevës nuk mendoj se do të mund të prodhohet një marrëveshje e cila do të garantonte paqe”, theksoi ai.

Sipas tij, nuk ka zgjidhje tjetër për Luginën e Preshevës, përveç bashkimit me Kosovën.

“Se çfarë do të ndodhë me veriun dhe pjesën tjetër, unë mendoj që ka kapacitete të mjaftueshme Kosova, ashtu siç ka dal fituese në Rambuje dhe pakon e Ahtisaarit, do të dalë fituese edhe tash”, ka thënë Mustafa.

Kamberi: Nëse i thua Luginës se s’bashkohesh me Kosovën, i thua rri në “status quo”

Belgzim Kamberi, kryetar i Këshillit për të Drejtat e Njeriut, ka thënë se nuk mundet ta cilësojë si të mirë idenë ndryshimit të kufijve.

Në Rubikon të KTV-së ai ka thënë se problemi është te ata që e kundërshtojnë këtë ide, e të cilët, sipas tij, nuk kanë alternativë.

“Nëse ju thua qytetarëve të Luginës se nuk ka bashkim me Kosovën dhe nuk po ju jep alternativë atëherë po ju jep ruajtje të status quo-s”, ka thënë Kamberi.

“Mendoj që problemi më i madh është t’u themi qytetarëve të Preshevës rrini kështu siç jeni sepse atje ka dështu integrimi i shqiptarëve”, shtoi tutje ai.

Image