SRB-BIH

Mustafa se pokazuje kao neprikosnoveni lider LDK-a, evo šta je rekao Vjosi Osmani o listi onih koji su glasali za ili protiv njene smjene

Predsjednik Demokratskog Savjeza Kosova Isa Mustafa govorio je o smjeni Vjose Osmani sa mjesta potpredsjednice i člana rukovodstva LDK, gdje je rekao da je kršila status stranke kojoj je pripadala, što je protivno odlukama ovog tijela .
Mustafa je također govorio o nedostatku transparentnosti za što ga je optužio Osmani, jer joj nije rečeno ko je glasao za i protiv njene smjene.

“Mogu reći da su tamo provedene sve zakonske procedure. Ja sam nominirao Osmani za člana predsjedništva i potpredsjednika LDK. Pravilo je da onaj ko nekoga predloži, ima pravo predložiti njegovo uklanjanje. “Otkrio sam da je Osmani prekršila statut LDK-a, gdje kaže da nijedan član ne može zauzimati funkcije u stranci ako je protiv odluka tih tijela”, rekao je Mustafa.

Rekao je da Osmani može ići kad god poželi i vidjeti ko je glasao za nju, a ko protiv njezine smjene.

“Osmani se obratila pismom predsjedništvu da je obavijesti ko je glasao za njezinu smjenu, a ko nije, ali predsjedništvo nije imenovalo Osmani već mene.

Rekao sam ljudima u administraciji da obavijeste Osmani da bi se, ako želi da ga vidi, trebala obratiti kao predsjedavajućem LDK-a, a ja ću joj omogućiti kada bude htjela vidjeti listu onih koji su glasali za nju.

“Kada želite doći i vidjeti ko je glasao za vas, a ko protiv”, rekao je Mustafa.