Kosova

Murati: Kurti u vetrrëzua, pati frikë nga formati i bisedimeve me Serbinë (VIDEO)

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati ka thënë se krijimi i Qeverisë së drejtuar nga Albin Kurti ka qenë një “lindje e vështirë”.

Sipas tij procesi i dialogut me Serbinë ka qenë kyç në rrëzimin e kësaj Qeverie vetëm pas 50 ditësh, transmeton Klan Kosova.

“Dialogu me Serbinë është injoruar më së gjati dhe disa qeveri kanë rënë për shkak të bisedimeve. Në fushatë nuk është trajtuar çështja e bisedimeve. Të gjithë e kanë ditur se puna e parë do të jenë bisedimet dhe injoromi i vazhdueshëm i këtij procesi, që s’mund të ketë stabilizim në planin ndërkombëtar, pra ky proces është injoruar nga frika preh të gjitha subjekteve politike”.

“Dialogu e ka rrëzuar Qeverinë dhe ka bërë që Kurti të krijojë rrethana që të rrëzohet. Është vetrrëzim i Kurtit se si ka ndodhur. Kjo ka ndodh pas një historie të shkarkimit të Veliut që i ka paraprirë një letër e Mustafës. Kurti nuk i është frikuar bisedime por formatit”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.