Hi Tech

Mund të masë iPhone 12 Pro gjatësinë e njerëzve

Telefoni i ri i prezantuar së fundmi nga Apple është jashtëzakonisht i mirë si në perormancë, ashtu edhe nga mundësitë që ai ofron.

Një nga tiparet e reja në celularin më të fundit nga Apple ishte prezantimi i një sensori LiDAR. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë është kjo, ne kemi mbledhur një shpjegues mjaft të dobishëm këtu, por në thelb, LiDAR është si një version i lehtë i hidrolokatorit, transmeton Telegrafi.

Kjo lejon që kompjuteri të kuptojë dhe hartojë hapësirën, pasi ai mund të masë me saktësi formën dhe distancën midis gjërave. Së pari hapeni aplikacionin Measure në iPhone 12 Pro (ose iPad Pro 2020, pasi edhe ai ka një sensor LiDAR). Pastaj sigurohuni që personi që po matni është plotësisht në kornizë. Në këtë pikë (por jini të durueshëm), aplikacioni Measure duhet të vërejë personin dhe t’ju japë gjatësinë e tij.