Kosova

Muhaxheri: Të gjithë në LDK janë pro koalicionit me VV-në

Gazmend Muhaxheri i LDK-së ka thënë se të gjithë në këtë parti janë pro koalicionit me Vetëvendosjen, përderisa ka shtuar se ka dallime në nuanca brenda anëtarëve lidhur me qëndrimin për një koalicion me këtë parti.

Ai ka thënë se edhe nënkryetari i partisë, Agim Veliu, që kishte qëndrime të kundërta me nënkryetaren Vjosa Osmani e cila ishte pro koalicionit, është pro koalicionit me VV-në.

Sipas tij, nëse brenda javës nuk arrihet marrëveshja me VV-në, LDK-ja do të shkojë në opozitë.

“Nëse nuk arrihet marrëveshja brenda javës, atëherë në do të shkojmë në opozitë. Oferta jonë ka qenë shumë gjeneroze dhe as sot kryesia nuk ka lënë opsion B. Ka mbisunduar te ne që duhet të ketë edhe një tentativë, që të mos jemi të ngushtë, por t’ia mundësojmë mandatarit edhe një mundësi. Në kryesi është instaluar debati dhe zhvillimi i mendimeve të ndryshme. Normalisht që s’jemi unison në mendime, por ka dallime në nuanca, të cilat njerëzit mundohen t’i stërzmadhojnë. Sa e kam pa sot (Veliu e Osmani) qëndrimet i kanë pas të përafruara, ndoshta i imi ishte më ndryshe se i atyre. Është nivel i zhvillimit të demokracisë brenda strukturave, sidomos në Këshill të Përgjithshëm e Kryesi. Ata nuk e shohin ndryshe koalicionin, kanë veç nuanca të vogla. Sot diskutimi ishte që jemi pro koalicionit me VV-në”, ka thënë Muhaxheri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.