SRB-BIH

MSP KOSOVA DEMANTUJE POVLAČENJE PRIZNANJA

Vest o povlačenju priznanja Kosova od strane Centralnoafričke Republike je propaganda srpska države, rekao je danas Jetljir Zuberaj, savetnik ministra spoljnjih poslova Kosova, Bedžeta Pacolija.

Nakon što je srpski šef diplomatije gostujući jutros u Jutarnjem programu RTS-s, saopštio da je “zvanično primio notu Centralnoafričke Republike u kojoj se objašnjava da ova zemlja nije priznala Kosovo i da ova država neće zastupati poziciju koja je različita od međunarodnog prava i da će se zalagati za dijalog i podržavati suverenitet Srbije i vladavinu prava”, reagovao je zamenik kosovskog ministra spoljnih poslova, Jetljir Zuberaj.

„Sasvim je nevažno šta kaže Dačić. Videli smo kako su u prošlosti prošle njegove prevare. U stalnom smo kontaktu sa svim zemljama koje su priznale Kosovo ali i onima koje će na kraju sasvim sigurno priznati Kosovo. Dačićeva propaganda nema mnogo uticaja na razvoje u međunarodnoj areni“, navodi Zumberaj, prenosi Gazeta Express.

Podsećamo, po uvođenju taksi na uvoz robe iz Srbije od najpre 10%, a potom i 100% kosovska vlada je tvrdila da je do ove odluke došla zbog „agresivne politike Srbije“ i lobiranja za povlačenje priznanja i blokiranje članstva Kosova u međunarodnim organizacijama.