Kombëtare

Mjekët në protestë nesër

Ditën e nesërme mjekët e QSUT kanë paralajmëruar se do të mbajnë një protestë përpara spitalit nr. 1, pranë Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Tiranë.

Sindikata e Punonjësve të Shërbimit Shëndetësor, bën me dije se protesta do të mbahet rreth orës 10:00 dhe do të zgjasë një orë.

Me këtë protestë ata kërkojnë sensibilizimin dhe llogaridhënien e institucioneve shtetërore për pagat dhe garantimin e kushteve të sigurisë dhe shëndetit për punonjësit në luftën kundër koronavirusit.

Njoftimi i plotë i SPShSh:

Ju lutem gjeni bashkëngjitur njoftimin për shtyp të Sindikatës së Punonjësve të Shërbimit Shëndetësor, SPSHSH, të cilët do të organizojnë një protestë një orëshe ditën e Enjte, më 24 shtator 2020, ora 10:00, në sheshin para spitalit nr. 1, pranë Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Tiranë.

Protesta ka për qëllim sensibilizimin dhe llogaridhënien e institucioneve përgjegjëse për garantimin e pagave dinjitoze dhe kushteve të sigurisë dhe shëndetit në punë për punonjësit shëndetësorë për mbrojtjen e shëndetit dhe jetës së tyre në luftën me COVID-19. Por ndërkohë nga ana tjetër policia ka refuzuar kërkesën e tyre dhe u bën thirrje se kjo protestë rrezikon shëndetin e tyre dhe të tjerëve në kushte pandemie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.