Kosova

Ministri serb me fjalë fyese ndaj kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti

Ministri i Punëve të Brendshme të Serbisë, Aleksandar Vulin, i ftuar në televizionin ‘TV Prva’, tha se helikopterët kanë të drejtë të fluturojnë kudo që duan mbi territorin e Serbisë. Përveç kësaj, ai ka ofenduar me fjalë të rënda kryeministrin e Republikës së Kosovës, Albin Kurti.

Përndryshe, Aleksandër Vulin ka qenë zëdhënës i partisë së bashkëshortes së kriminelit serb, Sllobodan Millosheviq. Vulin vazhdon t’i referohet komunitetit shqiptar me termin pezhorativ “siptari”, për të cilët gjë është kritikuar nga politikanët shqiptar por edhe nga faktori ndërkombëtar, transmeton FrontOnline.

“Duhen të paktën dy për paqen, dhe për luftën mjafton të kesh një budalla, dhe kam frikë se e kemi atë budalla në anën tjetër, ai ulet në Kosovë dhe i përgjigjet emrit Kurti”, tha Vulin në fillim të bisedës.

Ai tha se ne kemi arsye për t’u shqetësuar. “Njerëzit që drejtojnë Kosovën janë frikacakë të mëdhenj, dhe ju mund të prisni gjithçka prej tyre”, tha ai.

Ai tha se Serbia e di atë që dëshiron dhe se ajo e di shumë qartë atë që nuk dëshiron. “Ata e panë që serbët janë të bashkuar, nuk dinë çfarë të bëjnë, dhuna nuk mund të kalojë, serbët në Kosovë nuk janë vetëm, tani duhet të zhvillohen negociatat”, tha Vulin, duke shtuar se Kosova duhet të bëjë hapin tjetër.

“Pyes veten se cila është alternativa e BE -së, ne duhet të mendojmë për të. Ata padyshim kanë treguar se nuk ka asgjë prej tyre, nënshkrimi i tyre nuk vlen asgjë. Pyetja këtu është nëse BE -ja ka ndonjë kredibilitet për të vazhduar bisedimet, nëse mund të jetë mbrojtësja e bisedimeve tona, nëse nënshkrimi i saj nuk respektohet. Unë nuk jam i sigurt se kush nuk respektohet këtu. Nëse Kurti është BE, apo vetë BE, nuk jam i sigurt”, tha Vulin.

Ai tha se ishte i interesuar për marrëveshjen e Brukselit. “Unë jam i interesuar për marrëveshjen e Brukselit, dua të më thonë nëse marrëveshja e Brukselit nuk ekziston, dhe nëse nuk ekziston, atëherë shumë gjëra të tjera nuk ekzistojnë”. Ai tha se Vuçiç tha qartë “keni një muaj, mendoni nëse ekziston apo jo”.