SRB-BIH

Ministarstvo ekonomije: Molimo KEDS da nam obezbedi električnu energiju tokom glasanja

V.d Ministar ekonomskog razvoja i zaštite životne sredine (MEA), Muharrem Nitaj, sastao se danas sa predstavnicima zaduženim za upravljanje KEDS-om.
Tokom sastanka, Nitaj je zatražio od uprave KEDS-a da ima kompletnu isporuku električne energije na celoj teritoriji Kosova tokom ovih dana, kada su temperature ispod nule.

“Nitajeva posebna poruka bila je da ne bi trebalo doći do nestanka struje ni na jednom biračkom mjestu tokom 14. februara, kada se održavaju vanredni parlamentarni izbori na Kosovu”, rekao je u izjavi.

Rukovodstvo KEDS-a obavestilo je ministra Nitaja da onoliko problema koliko ima paralela u opštini Malićevo, toliko je i problema nasleđenih iz prošlosti. Nitaj je unapred zatražio od KEDS-a da pruži alternativne mogućnosti za snabdevanje energijom tokom izbornog dana na svim biračkim mestima u ovoj opštini. KEDS se obavezao da će učiniti sve što je moguće kako bi osigurao da opskrbe mousse električnom energijom nedostaje tokom izbornog dana, istovremeno najavljujući da će timovi biti na terenu kao svi na biračkim mjestima.